P.Lex Reserva


När jag besökte vingården utanför Venedig i våras för att prova ut P.Lex Prosecco och den alkoholfria varianten Pure inför jubileumet av Mitt Sjätte Sinne så provades det såklart också en hel del rött vin. Kolla in resan på youtube.com/Petter
Jag fastnade för reserva och lämnade senare Italien med tanken av ett ett sådant rött vin skulle jag verkligen vilja ta fram.
Efter en månad eller två dök det upp en ny intressant spelare för mig nämligen Portugal! Jag tycker Portugal är ett intressant land, varit där en del och surfat dessutom känns det inte som det absolut mest kändas vinlandet, i alla fall inte som exporterar till Sverige.
Jag tog efter ett tag fram flaskan ni ser här ovan!
En sak ska folk vet att jag har inte svart bälte på druvor och olika fat som vin lagras på. Jag är mer vindrickare än vinkännare men med det sagt vet jag hur ett bra vin ska smaka. Den här flaskan och dess innehåll har jag själv tagit fram och jag hoppas att ni som redan provat den tycker den smakar bra och att ni som kommer smaka den gillar den också. Var på vinmässa i fredags och fick fin respons från alla möjliga olika sorters människor vilket gjorde mig mycket glad.
Om jag ska försöka beskriva innehållet på vinspråk säger jag så här: Ett ganska torrt, elegant vin, något stramt men också generöst fruktigt. Mycket smak av mörka bär, körsbär, kryddor och ekfat.
Mer info om P.Lex Reserva som går att beställa from 19/11 finns på: systembolaget.se/73308
Missa inte heller att P.Lex Prosecco nu finns som Magnumflaska, bara limiterat antal! Mer info: systembolaget.se/77889

Tags: , , , , , , , , , , , , ,