Diskografi

Gäster och Producenter

Linn, Desmond Foster, Moneybrother, Timbuktu, Anna Maria, Club Killers, Martin Bentancourt, AFT, Kalifa, Ken

Recensioner

Titeln “Ronin” bygger på att jag kände mig utanför, på både gott och ont. Min karriär gick väl på många sätt sämre men samtidigt kände jag mig extremt stark och peppad inför att jag skulle ta tag i skiten i egna händer.

Jag började prova lite andra grejer inom musik och försökte tänja på mina gränser. Jag var en del i NYC och där spelade jag också in “Fredrik Snortare”. En låt som jag fick lite skit för och som vissa tror jag skrattade åt. Jag kan dock tycka så här i efterhand att texten var kanske träffsäker då den tog upp ett problem redan då som sen hela landet skulle relatera “Stureplan” till. Jag började hitta till soulen och med det gjorde jag och AFC (som jag precis lärt känna) “Repa skivan”. Jag och producenten Cherno jobbade ihop och fick till “Softa ner” och “Tredje gången gillt” Jag vistades en del i Göteborg för att arbeta med Blao och där föddes låtar som “Drömmen”, “Mitt Sound” och “Showdown”.

Jag skulle få barn precis och det präglade mig ganska mycket, låten “Alfons” kom till som var känslorna inför faderskapet. “Henry Hård” var en historia om folk från min uppväxt och deras öden.

Den här skivan har tyvärr utgått, den finns på Spotify men CD finns inte längre och det är väl en skam. Jag älskar den här skivan så mycket och om man ser på min högra rygg så står det “Ronin”. Det var mitt sätt att förklara min kärlek till skivan. Inte min största försäljningsuccé men ett starkt album med mycket hjärta.


Turnén gick otorligt bra trots att vi alla fick kämpa som djur för att få allt att gå runt.
Jag körde turnébilen, var turnéledare och bokade upp hela sommaren själv då bokningsbolaget inte visade mig så mycket uppmärksamhet. Vi gjorde allt själva.
Mitt crew bestod utav: Jag, Sleepy, Miki, Mo och AFC. Vi höll ihop och hade en otorligt kul period ihop. Mina bästa turnéminnen. “Ronin turnén”


<img alt="" src="http://cdn.starblogs.com/blogs/17/sign_p.png" title="sign_p.png" class="alignnone" width="120" height="73"