Diskografi

Mitt Sjätte Sinne

Läs mer

Gäster och Producenter

Dj Snuff, Dj Sleepy, Kaah, Ayo, Thomas Rusiak, Profilen, Dj Taro, Frostis, Stora A, Britta Bergström, Jenny Gustavsson, Collén & Webb, Cherno, Big Fred, Homan & Nisse.

Recensioner

Tanken var att göra en hård och “på riktigt” Hip Hop skiva på svenska. Kritiker till rap på svenska skulle få äta upp det dom sagt. Min tanke med alla gäster var att bevisa att scenen var stor fast utanför media och allmänheten.

Jag ville säga att det var många som höll på, dock var kanske sanningen att jag fick övertala många på skivan att rappa på svenska eftersom det ansågs töntigt då de flesta rappade på engelska.

Skivan var mörk och handlade mycket om hur jag tänkte och resonerade när jag var 24 år i Stockholm. Snart var det år 2000 och jag trodde jorden skulle gå under samt att jag precis blivit lämnad av min flickvän.

Jag hade varit arbetslös sen skolan där jag gått ut med usla betyg, senare fick jag jobb som städare på ett dagis på Östermalm och diskare på krogen. Jag gillade att stå disken och på jazzklubben Fasching i Stockholm var det enormt lärorikt att jobba som diskare.

Skivan är en avhandling och en beskrivning av mig och min person samt mina betraktelser som ung man i Stockholm i slutet på 90-talet helt enkelt.

Petters signatur