Diskografi

Bananrepubliken

Läs mer

Gäster och Producenter

Ayo, Thomas Rusiak, Dj Sleepy, Christian Falk, Collén & Webb, Copenhaniacs, Cherno Jah, Pete Rock, Kent Gillström, Swingfly, Andres Avellan, Tommy Tee, Stress, Kitigai, Pugh Rogefedt, Clemens & Tjes Boogie, PeeWee, Timbuktu och Trippel Ett

Recensioner

Efter att ha varit ute och turnerat med “Mitt Sjätte Sinne” i över nästan ett år insåg jag att jag vill ha låtar som var mer liveanpassade då vi körde mycket av “Mitt Sjätte Sinne” låtarna på andra mer livliga beats. Den första skivan var en mer “sitta hemma och lyssna skiva”. Jag hade också blivit offentlig och insåg att jag nu inte längre var lika bekväm med att vara personlig.

Dessa slutsatser ledde till en ny skiva som var mer uptempo, en aningen mindre personlig fast samtidigt ändå en kär skiva till mig. Det var ett expriment att göra uptempo låtar för dansgolv och festivaler, att vara kaxig fast på rätt sätt och även driva med branschen som precis lärt känna.

Låtar som “Allt Dras av” är en sådan där jag slet som en galning för att få med Fredrik Lindström att spela skivbolagskille (vilket jag själv gör i stället).
Här fick jag med Clemens från Danmark och jag ade det som ett stort projekt att få med hela Skandinavien. Fintelligens hann jag aldrig få med dock spelade jag och Peewee in låten “Stockholm-Helsinki” till deras skiva. en singel som låg 1:a på finska singelslitan i 6 veckor.


Jag döpte skivan till “Bananrepubliken” för det var exakt så jag uppfattade skivbranschen. Jag hade fått idéen från ett gammalt brädspel jag brukade spela som heter “Junta”
Samtidigt drog jag igång en skivbolagsettikett på BMG med samma namn där senare Feven, Trippel Ett, Ayo och Eye-N-I skulle släppa skivor. Den amerikanske producenten och hip hop legenden Peter Rock medverkar på ett spår på skivan samt att
Timbuktu gästar och lägger sin första vers på svenska (“Rulla med oss”).


<img alt="" src="http://cdn.starblogs.com/blogs/17/sign_p.png" title="sign_p.png" class="alignnone" width="120" height="73"